יריד היין בראש פינה

ביום חמישי 25 במאי ביקרתי ביריד היין המסורתי בגן הברון שבראש פינה. היריד המתקיים כבר בפעם ה 6 (עד כמה שהצלחתי לברר) הפך להיות אחד מארועי היין החשובים והכייפיים ביותר בארץ.
היריד מביא חלק גדול מהיקבים הפועלים בצפון (גליל עליון, מזרחי ורמת הגולן) והוא מלווה בדוכני אוכל ומוסיקה.
כבשנה שעברה, לאור הלקחים מהשנים הקודמות, ארגנו מארגני היריד חנייה מסודרת וגדולה בכניסה ליישוב ושאטלים אל ומהיריד עצמו עבור הבאים.
הגענו, זוגתי ואני, אל היריד בסביבות שבע בערב (הפתיחה היתה בשש) והסתפקנו לעבור ברוב הדוכנים לפני שהמקום הפך להומה מדי. נאמר לנו שאחרי שיצאנו (מעט אחרי תשע) נאלצו המארגנים למנוע כניסה של אנשים נוספים – פשוט היה כבר צפוף מדי.
באתי "מוכן לקרב", והשתדלתי לטעום את כל היינות שהוצגו. לא הצלחתי כמובן, אבל התמקדתי בעיקר באדומים ומעט בלבנים.
כמה נקודות שרציתי להעלות בנושא:
* שוב, יש יין מעולה בישראל ובכל שנה מורגש ממש שיפור משמעותי. יקבים שלפני שנה, שנתיים הציגו יינות בינוניים ומטה, הטעימו הפעם יינות מרגשים וטובים ממש. מעט מאד נפילות היו הפעם.
* אני קורא למארגני היריד לדאוג למרקקות עבור כל המציגים (לפחות 2 לכל דוכן). מי שכמוני בא לטעום ומעדיף לא ליפול שדוד לאחר יותר מדי טעימות חייב את המרקקות הללו, ולא מעט דוכנים חסרו אותם. אל תסמכו על המציגים – ספקו אתם את הכלי החשוב הזה.
* אפשר להוריד מעט את הווליום של הלהקה. באמת. זה לא ייגרע מאיכות המוסיקה ויאפשר לאנשים לתקשר זה עם זה ביתר קלות.
* נקודת התורפה של תעשיית היין ולדעתי אחד הגורמים לכניסה האיטית של היין לתודעה היא המחיר. נקודה כאובה, אני יודע, אבל כשרבים מהיינות המוצגים עולים מעל 100 ש"ח לבקבוק (וחלקם הרבה מעל 100 ש"ח) זה פשוט הופך להיות נחלתם הכמעט בלעדית של מי שהפרוטה מצוייה בכיסו.
* אני ממתין כבר ליריד הבא!

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s